Rsd wo 11 juni 2003 Catch me if you can - Steven Spielberg
BoZ zo 8 & ma 9 juni
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio) is de jongste man ooit op de 'most wanted'-lijst van de FBI. Hij wordt gezocht voor oplichting en valsheid in geschrifte, waarbij hij voor miljoenen dollars aan valse cheques weet te innen. De FBI in de persoon van de vastberaden detective Carl Hanratty (Tom Hanks, Road to Perdition) zit achter hem aan, maar Frank heeft er een talent voor om zijn achtervolgers steeds weer te misleiden.

Het waargebeurde verhaal van Catch Me if You Can wordt in hoog tempo verteld, er zijn mooie beelden die de jaren zestig oproepen, de belichting en het kleurgebruik zijn perfect, er is feestelijke muziek en de acteurs en regisseur hebben er duidelijk lol in. De serieuze noot zit hem in de vader-zoonrelatie, het gebroken huwelijk van Abagnales ouders en het gemis aan gezinsleven: stokpaardjes van Steven Spielberg die regelmatig in zijn films voorkomen.

Prachtig is de bijrol van Christopher Walken, die door zijn uiterlijk vaak tot het spelen van slechteriken gedoemd is. Hier speelt hij de liefhebbende vader van Frank die zijn vechtlust in het leven nooit verliest. Het leverde hem een Oscarnominatie op.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Catch me if you can
VS, 2002
Productie: Steven Spielberg, Walter F. Parkes
Regie: Steven Spielberg
Scenario: Jeff Nathanson
Camera: Janusz Kaminski
Muziek: John Williams Met: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye
Kleur, 141 minuten

10 mei 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.