Rsd wo 20 juni 2001 Cast Away - Robert Zemeckis
BoZ di 19 juni 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het is al weer zeven jaar geleden dat regisseur Robert Zemeckis samen met Tom Hanks furore maakte met Forrest Gump, toen bekroond met zes Oscars. In Cast Away zijn de twee weer samen en wederom was het raak. Tom Hanks werd voor zijn krachttoer in deze film beloond met een Golden Globe en een Oscarnominatie voor de beste mannelijke hoofdrol.

Chuck Noland (Tom Hanks) werkt bij het koeriersbedrijf FedEx en laat zijn leven leiden door de klok. Hij en zijn vriendin Kelly (Helen Hunt) moeten hun agenda's op elkaar afstemmen, willen zij elkaar zo nu en dan in levenden lijve zien. Wanneer Chuck betrokken raakt bij een vliegtuigongeluk, komt er abrupt een einde aan zijn hectische leefpatroon. Hij spoelt aan op een onbewoond eiland en moet het vanaf dat moment zien te redden zonder de gemakken van de moderne wereld. Dit vergt de nodige inspanning en inventiviteit. Een nieuwe levensvisie kan dan ook niet uitblijven.

Robert Zemeckis manifesteert zich als een tegendraadse Hollywood-regisseur, die het in de tweede helft van de film aandurft zonder muziek en dialogen het verhaal over te laten aan één acteur. Tom Hanks krijgt alle ruimte en weet net als in zijn eerdere succesfilms Philadelphia, Saving Private Ryan en The Green Mile het publiek voor zich te winnen. Op het verlaten vulkanische eiland Monu-riki, dat deel uitmaakt van de Fiji-eilanden is hij het middelpunt in een boeiend schouwspel van doorzettingsvermogen en hoop, leven en overleven.

Officiële homepage
Internet Movie Database
Het Parool
NRC
De Volkskrant
De Telegraaf

Cast Away
VS, 2000
Regie: Robert Zemeckis
Scenario: William Broyless
Muziek:
Alan Silvestri
Met: Tom Hanks, Helen Hurt
Kleur, 143 minuten

15 mei 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.