Rsd wo 20 feb 2002 Captain Corelli's Mandolin - John Madden
BoZ zo 17, di 19 feb 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


De Engelse regisseur John Madden is geen onbekende meer, sinds hij ons verraste met het vermakelijke Mrs Brown en het met zeven Oscars bekroonde Shakespeare in Love. Dankzij deze successen staat de poort van zowat elke Hollywoodstudio voor hem open. Madden koos voor een groots opgezette productie en verfilmde de alom geprezen bestseller Captain Corelli's Mandoline van Louis de Bernières.

We schrijven 1940. De rust van het Griekse, idyllische eiland Cephallonia wordt ruw verstoord door de invasie van Italiaanse soldaten. Kapitein Antonio Morelli (Nicolas Cage) is een onverwoestbaar, joviaal type met een passie voor de mandoline. Hij lijkt met zijn Italiaanse soldaten meer op vakantie te zijn op het eiland, dan om er oorlog te voeren. Pelagia, een vrouw met een sterke wil en een goede opleiding, wordt allengs gevoelig voor zijn charmes als ze gedwongen worden de woning van haar vader te delen. Het ontspannen sfeertje verandert drastisch als de Duitsers de Italianen komen versterken en het oorlogsgeweld uiteindelijk ook het prachtige eiland bereikt.

Met Penélope Cruz (o.a. Todo sobre mi madre en Blow) en de altijd voortreffelijke Nicolas Cage in de hoofdrollen is Captain Corelli's Mandoline een mooie film geworden. De fotogenieke plekjes op dit zonovergoten Griekse eiland blijven je bij.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
De Volkskrant
Parool
NRC Handelsblad
De Telegraaf
Trouw

Captain Corelli's mandolin
Verenigde Staten, 2001
Regie: John Madden
Scenario: Shawn Slove, naar boek van Louis de Bernières
Productie: Tim Bevan
Camera: John Toll
Montage: Mich Audsley
Art direction: Gary Freeman
Muziek: Stephen Warbeck
Met: Nicolas Cage, Penélope Cruz, John Hurt, Christian Bale, David Morrissey, Irene Papas, Patrick Malahide, Aspasia Kralli
Kleur, 131 minuten
Kijkwijzer: 16

12 jan 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.