Rsd do 22 mrt 2007

Buddha's lost Children - Mark Verkerk

BoZ ma 26 mrt 2007
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 Mark Verkerk verbleef een jaar in de Gouden Driehoek in Thailand om een bewogen filmportret te maken van een bijzondere boeddhistische monnik. Phra Khru Bah was voor zijn inwijding militair en kampioen in het Thai boksen. Nu wijdt hij zich aan de opvang en opvoeding van de vele kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden proberen te overleveren. De arme bergstammen raakten hun inkomsten uit papaverteelt kwijt door het anti-drugsbeleid van de overheid. Als kinderen nog ouders hebben zijn deze straatarm en veelal verslaafd.

De monniken van The Golden Horse Temple verlenen hulp, zowel in het klooster dat dienst doet als weeshuis, school en ziekenhuis, als op locatie in de ongerepte natuur. Phra Khru Bah leidt de kinderen op tot monnik en bokser, liefdevol maar met veel discipline. Door de lange draaitijd was Verkerk in staat de effecten op de kinderen te volgen.
Buddha's Lost Children is een film met schitterende natuurbeelden, maar bovenal een portret van een bijzonder charismatische man die met zeer beperkte middelen veel voor elkaar krijgt bij een generatie kinderen die voorgoed verloren leek.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Buddha's lost Children
Nederland/Frankrijk, 2006, Thai gesproken
Productie: Pim van Collem, Ton Okkerse
Regie: Mark Verkerk
Camera: René Heijnen, Sarit Charoenyuenyaw
Montage: Jos Driessen, Helen Delachaux, Mark Verkerk
Muziek: S.P.Somtow, Bernard Joosten
Speelduur: 97 minuten

21 feb 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.