Rsd wo 28 sep 2005 Brodeuses - Eléonore Faucher
BoZ zo 25, di 27 sep 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Claire is 17 en werkt bij een supermarkt. Ze is erg op zichzelf en woont al enige tijd alleen op kamers. Met haar moeder maakt ze ruzie, haar liefdesleven is niet je dat en dan blijkt ze ook nog zwanger. Ze duikt onder op het Franse platteland om daar haar bevalling af te wachten en het kind voor adoptie af te staan.

Gelukkig vindt ze onderdak en een baantje bij Mw Melikian, een begaafd borduurster die voor bekende modeontwerpers werkt. Haar zoon is omgekomen bij een motorongeluk en dat verlies is voor haar niet te dragen. Ondanks de leeftijd en het verschil in karakter groeien de vrouwen naar elkaar toe en vinden ze steun bij elkaar. De passie voor het borduurwerk is hun band.

De film valt op door de intimiteit en het gebrek aan sentimentaliteit. Wij waren diep onder de indruk. Les Brodeuses won de prijs van de critici op het filmfestival van Cannes vorig jaar, en is ook voor onze club een echte aanrader.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Brodeuses
Frankrijk 2004, Armeens en Frans gesproken
Speelduur: 89 minuten
Regisseur: Éléonore Faucher
Scenario: Éléonore Faucher en Gaëlle Macé
Camera: Pierre Cottereau
Componist: Michael Galasso
Acteurs: Lola Naymark, Ariane Ascaride, Jackie Berroyer, Thomas Laroppe

14 aug 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.