Rsd do 13 & wo 19 dec 2001 Bridget Jones's Diary - Sharon Maguire
BoZ ma 17 & di 18 dec 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Heldin Bridget Jones is voortgekomen uit de pen van columniste Helen Fielding. Lezers van de Engelse krant The Independent konden de belevenissen van deze chaotische dertiger met gewichtsproblemen wekelijks volgen. Toen haar avonturen in boekvorm verschenen, groeide haar populariteit. Na het uitkomen van een pocketeditie was er geen houden meer aan. Het boek stond maandenlang bovenaan de Britse bestsellerslijsten. Verfilming kon niet uitblijven. Toen bekend werd dat de oer-Britse Bridget gespeeld zou worden door de Amerikaanse superslanke Renée Zellweger, kwam er een storm van kritiek. Die kritiek verstomde toen de film uitkwam: de Hollywood-glamour ontbreekt namelijk.

De tobbende Bridget snakt naar een relatie. Haar biologische klok én haar moeder roepen om een man. Ze valt voor haar (foute) baas Daniel Cleaver (Hugh Grant) en ziet de saaie en degelijke Mark Darcy (Colin Firth) niet staan. Natuurlijk komt het allemaal goed, maar de manier waarop, maakt deze film juist zo amusant. Oplettende CKV-ers herkennen misschien de plot van Jane Austens roman Pride And Prejudice. Dat klopt. Helen Fielding maakte daar dankbaar gebruik van.


Officiële site
Internet Movie DataBase
De Volkskrant
NRC Handelsblad
Het Parool
Trouw
de Filmkrant

Bridget Jones's diary
Engeland, 2001
Productie: Tim Bevan, Eric Fellner
Regie: Sharon Maguire
Scenario: Helen Fielding, Andrew Davies, Richard Curtis
Camera: Stuart Dryburgh
Muziek: Patrick Doyle
Met: Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth, Jim Broadbent, Gemma Jones
Kleur, 100 minuten
Distributie: UIP
Kijkwijzer: AL

22 okt 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.