Roosendaal do 13 aug 2009

Bride Flight - Ben Sombogaart

Bergen op Zoom ma 17 aug 2009
Etten-Leur wo 19 aug 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Na de Tweede Wereldoorlog emigreerden veel Nederlanders naar Canada, AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Zo ook de jonge Nederlandse vrouwen Ada, Esther en Marjorie, die zich bij hun verloofdes in Nieuw-Zeeland willen voegen. De drie bruiden ontmoeten elkaar in het vliegtuig en raken allemaal diep onder de indruk van Frank (Waldemar Torenstra), de knappe vent die wijnboer wil worden. Na aankomst gaan de drie vrouwen hun eigen weg: Ada (Karina Smulders) raakt gevangen in haar gereformeerde huwelijk, de Joodse Esther (Anna Drijver) timmert aan de weg als modeontwerpster en de altijd vrolijke Marjorie (Elise Schaap) is klaar voor het moederschap. Maar hoe verschillend de vrouwen ook zijn, hun levens zullen, via Frank, voor altijd aan elkaar verbonden zijn.

Bride Flight komt van de makers van De tweeling, en net als in die film worden de hoofdrollen steeds door twee acteurs, een jonge en een oude versie, vervuld. De bejaarde personages worden gespeeld door Rutger Hauer, Pleuni Touw, Petra Laseur en Willeke van Ammelrooy. Tel daarbij op een adembenemend landschap, prachtige shots, mooie muziek en een goed verhaal en je hebt een topfilm. Kijken dus.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Bride Flight
Nederland, 2008, Nederlands/Engels gesproken
Productie: Anton Smit, Hanneke Niens
Regie: Ben Sombogaart
Scenario: Marieke van der Pol
Camera: Piotr Kukla
Montage: Herman P. Koerts
Met: Karina Smulders, Elise Schaap, Anna Drijver, Waldemar Torenstra, Rutger Hauer, Pleuni Touw, Petra Laseur en Willeke van Ammelrooy
Speelduur: 130 minuten

11 feb 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.