Bergen op Zoom ma 8 sept 2014

Bon Dieu! - Philippe de Chauveron

Roosendaal wo 10 sept 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De Franse bioscoophit van het moment, met 10 miljoen bezoekers de grootste sinds Intouchables, is Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? (voor de Nederlandse kijker handig ingekort tot Bon Dieu!). Deze doldwaze komedie gaat over Claude en Marie Verneuil, een katholiek conservatief echtpaar met een prachtig landhuis aan de Loire.

Ze hebben het getroffen met vier bloedmooie dochters, maar hoewel ze zichzelf altijd als ‘ruimdenkend’ hebben gezien was het toch even slikken toen de eerste dochter met een moslim, de tweede met een Jood en de derde met een Chinees trouwde. Alle hoop is nu gevestigd op Laure, dochter nummer vier. Als Laure hen vertelt dat ze met een brave katholieke jongen gaat trouwen kan het geluk van Claude en Marie niet op: zouden ze dan toch eindelijk een huwelijk in het dorpskerkje waar ze zelf ook getrouwd zijn krijgen? Maar dan blijkt de aanstaande schoonzoon een Afrikaan. Wat hebben ze God toch misdaan?

Vier huwelijken, één grote chaos, hilariteit alom. Wie de afgelopen jaren heeft genoten van Dany Boons Bienvenue chez les Ch’tis en Supercondriaque mag Bon Dieu! zeker niet missen.

Internet Movie Database
Cinema

Bon Dieu!
Frankrijk 2014, Frans gesproken
Regie: Philippe de Chauveron
Scenario: Philippe de Chauveron, Guy Laurent
Camera: Vincent Mathias
Montage: Sandro Lavezzi
Acteurs: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan
Speelduur: 97 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.