Rsd do 17 feb 2000 The Blair Witch Project -
Eduardo Sanchez en Dan Myrick
 
BoZ ma 21 feb 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


In oktober 1994 trekken filmstudente Heather Donahue, cameraman Joshua Leonard en geluidsman Michael Williams het Black Hills Forrest in, in de staat Maryland. Hun doel is materiaal te vinden voor een documentaire over een lokale legende rond een heks, die al eeuwen de buurt onveilig maakt. Vijf dagen na hun vertrek wordt het drietal als vermist opgegeven. Een speurtocht levert slechts de vondst op van een tas met video-, film- en geluidsopnamen.

Eind 1997 geven de nabestaanden opdracht aan Daniel Myrick en Eduardo Sanchez uit het gevonden materiaal een reconstructie te vervaardigen. Het resultaat van hun werk is te zien op internet en in de bioscoop, en is wereldwijd een enorm succes. De sites www.blairwitch.nl en www.blairwitch.com bevatten veel achtergrondinformatie over de legende en de dramatische speurtocht. Het gaat om een erg goed, zij het niet per se noodzakelijk hulpmiddel om je vooraf in The Blair Witch Project in te leven.

Het filmmateriaal ziet er dermate authentiek uit dat het ongelofelijk huiveringwekkend overkomt, ook al weet je dat het allemaal nep is. Dat komt vooral doordat de film erin slaagt de oerangsten van de kijker te mobiliseren, het handelsmerk van een goede horrorfilm. Bovendien wordt veel aan de verbeelding overgelaten, want die is toch het engst van alles.

OfficiŽle site Nederlands
OfficiŽle site Internationaal
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Volkskrant
De Filmkrant

The Blair witch project
Verenigde Staten, 1999
Productie: Gregg Hale en Robin Cowie
Regie, scenario en montage: Daniel Myrick en Eduardo Sanchez
Camera: Neal Fredericks
Geluid: Dana Meeks
Art direction: Ricardo R. Moreno
Muziek: Tony Cora
Met: Heather Donahue, Joshua Leonard, Michael Williams
Kleur en zwart-wit, 87 minuten
Distributie: Paradiso Filmed Entertainment

28 december 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.