Rsd wo 2 apr 2008 (met nagesprek) Bin-jip - Ki-duk Kim
BoZ zo 30, ma 31 mrt
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het verhaal van een jonge inbreker en een mishandelde jonge vrouw die met hem mee op pad gaat en zo een boze echtgenoot achterlaat. De gestileerde film van de maker van Spring, Summer, Fall, Winter and Spring verbeeldt existentiŽle vragen rond liefde, schuld, wraak. Bin-jip betekent 'leeg huis'. Maar de 'inbrekers' brengen vooral de spirituele leegte in de huizen aan het licht. Totdat ze thuiskomen in een traditioneel Koreaanse huis.

Tekst bij eerdere vertoning:
"Wij zijn allen lege huizen, wachtend op iemand die het slot om komt draaien om ons te bevrijden." Met deze regels in het hoofd draaide regisseur Kim Ki-duk (The Isle en Spring, Summer, Autumn, Winter and Spring) zijn nieuwste film Bin-jip (Lege huizen). De lege huizen worden letterlijk in bezit genomen door Tae-suk, een vreemde jongeman. Hij gebruikt de spullen en repareert ze als ze kapot zijn. Van stelen of inbreken kun je hem niet betichten, daarvoor is Tae-suk te netjes. Na een tijdje verdwijnt hij en is het net alsof er niemand is geweest. Op een dag loopt Tae-suk een bewoonster tegen het lijf. De jonge vrouw doet echter net alsof er niets aan de hand is, alsof Tae-suk onzichtbaar is. Het wordt duidelijk dat ze in haar mooie huis heel ongelukkig is en gevangen zit in een slecht huwelijk. Tussen de twee ontstaat een zeer onconventionele liefdesrelatie.

Bin-jip is een prachtige, poŽtische film over echte liefde die heel lang na blijft zingen. De film won talloze prijzen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Bin Jip
Zuid-Korea, Japan 2004, Koreaans gesproken
Speelduur:95 minuten
Regisseur: Kim Ki-duk
Scenario: Kim Ki-duk
Camera: Jang Seong-Back
Componist: Slvian
Acteurs: Jae Hee, Lee Seung-Yeon, Gweon Hyeok-Ho, Ju Jin-Mo

11 sep 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.