Rsd do 21, wo 27 aug 2008

Ben X - Nic Balthazar

BoZ zo 24 , ma 25, di 26 aug 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ben X is een hele mooie film. Iedereen die hem ziet is zwaar onder de indruk, daarom staat de film met een ongelofelijk hoge score van 9,46 bovenaan de scheurkaartjeslijst. Vandaar dat we wie hem eerder miste graag de gelegenheid bieden het verhaal van de autistische Ben alsnog te zien.

Ben’s dagelijks leven wordt beheerst door een vorm van autisme waardoor hij moeite heeft sociaal te functioneren. Op school leidt dat tot problemen, extra aandacht is er niet. Zijn alleenstaande moeder steunt hem met hart en ziel, maar zij kan hem niet helpen, net zo min als de therapeuten waar zij hem naartoe sleept. Echt thuis is Ben in de virtuele wereld van Archlord. Het computerspel, waarin hij op het hoogste niveau speelt en waar hij bevriend is met de persoon Scarlite, biedt hem structuur en zekerheid. Als Ben het slachtoffer wordt van de pesterijen van enkele klasgenoten en hij daardoor ook Scarlite dreigt te verliezen, knapt er iets en neemt hij een dramatische beslissing.

Nic Balthazar (bekend van zijn filmintroducties op de Vlaamse televisie) baseerde de film op het waargebeurde verhaal van een jongen met ASS (autisme spectrum stoornis) die in Gent van het Gravensteen sprong. "Tot de dood gepest" naar eigen zeggen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl

Ben X
BelgiŽ 2007, Vlaams gesproken
Regisseur: Nic Balthazar
Acteurs: Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen
Scenario: Nic Balthazar
Camera: Lou Berghmans
Componist: Praga Khan
Speelduur: 93 minuten

10 dec 2007/21 juni 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.