Roosendaal do 24 nov 2011

De Bende van Oss - André van Duren

Bergen op Zoom zo 27, di 29 nov 2011
Etten-Leur wo 30 nov 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De jaren dertig waren een roerige periode. In Duitsland maakte Hitler zich op voor de oorlog en in Amerika verdiende Al Capone goud geld met de smokkel van alcohol en alles wat God en de regering nog meer verboden. In Nederland was Oss, stad van botermakers en worstdraaiers, in de ban van het geweld. Bendeleden met prachtige namen als Toon de Soep, Trien de Snol, en Bijs de Sijp veranderen het slaperige provinciestadje in een soort Brabants Chicago, met afpersingen, berovingen en 24 moorden in twaalf jaar tijd. De situatie groeit uit tot een landelijk schandaal waar het vierde kabinet Colijn op valt.
Johanna, een jonge en levenslustige vrouw, is via haar man Ties verzeild geraakt in de bende die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Johanna (Sylvia Hoeks) wil breken met de misdaad en krijgt hulp van de corrupte verzekeringsagent Harry. Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe dieper ze erin wegzakt. De Filmkrant: “De inhoudrijkste Nederlandse misdaadfilm aller tijden. Het is een misdaad om hem niet te gaan zien.”

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Filmkrant
Andere tijden
Officiële website

De Bende van Oss
Nederland 2011, Nederlands gesproken
Regie: André van Duren
Acteurs: Sylvia Hoeks, Marcel Musters, Frank Lammers, Matthias Schoenaerts
Speelduur: 111 minuten

12 nov 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.