Rsd wo 15 okt 2008

Be Kind Rewind - Michel Gondry

BoZ zo 12, di 14 okt 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Mike (Mos Def) mag op de videotheek passen, want zijn baas meneer Fletcher (Danny Glover, Manderlay) gaat een weekje weg. Meneer Fletcher laat Mike alleen op ťťn voorwaarde: Jerry (Jack Black, High Fidelity) mag niet binnenkomen! Jerry is namelijk nogal een aparte figuur. Hij woont naast een elektriciteitscentrale en heeft zijn hele woning ingepakt met aluminiumfolie tegen de straling en draagt zelf een vergiet op zijn hoofd. In een poging de centrale onklaar te maken wordt Jerry geŽlektrocuteerd en raakt hij magnetisch! Zul je net zien dat hij in die toestand de videotheek binnenloopt en daardoor alle videobanden wist! Er zit niets anders op dan de verdwenen films na te spelen en opnieuw op te nemen. 'Sweden', noemen Mike en Jerry het. Ze beginnen met Ghost Busters, uit noodzaak, maar al gauw wordt hun kleine onderneming een groot succes en krijgen ze steeds meer aanvragen voor 'geswede' films.

Regisseur Michel Gondry werd bekend met de videoclips van BjŲrk maar brak definitief door in Hollywood met Eternal Sunshine of the Spotless Mind, naar het scenario van Charlie Kaufman. Het scenario voor Be Kind Rewind (terugspoelen alsjeblieft!) schreef hij zelf. Wie na het zien van Be Kind Rewind zelf aan het 'sweden' wil gaat naar www.bekindmovie.com en je kunt zů een poster ontwerpen met jezelf als Frodo.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Be Kind Rewind
Verenigde Staten, 2008, Engels gesproken
Productie: Georges Bermann, Julie Fong
Regie en scenario: Michel Gondry
Camera: Ellen Kuras
Montage: Jeff Buchanan
Art direction: Dan Leigh
Muziek: Jean-Michel Bernard, Fats Waller
Met: Jack Black, Mos Def, Danny Glover, Mia Farrow
Speelduur: 101 minuten

16 sept 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.