Rsd wo 23 mrt 2005 Before Sunset - Richard Linklater
BoZ zo 20, di 22 mrt 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In Before Sunrise uit 1995 ontmoeten de Amerikaanse Jesse en de Franse Céline elkaar in de trein van Boedapest naar Wenen. Ze brengen veertien onstuimige uren door in de stad en beloven elkaar ’s morgens op het perron dat ze zes maanden later opnieuw in Wenen zijn. Negen jaar later is het eindelijk zover. Echter, niet in Wenen. Dit keer vormen de minder bekende mooie plekjes van Parijs het decor van de realistische, romantische film.

Jesse is inmiddels een geslaagde romanschrijver. Hij is in Parijs voor de presentatie van zijn boek, gebaseerd op de gebeurtenissen uit Before Sunrise. Céline komt naar de presentatie en de twee gaan na een ongemakkelijke hereniging weer op pad. De gesprekken tussen Jesse en Céline zijn meer volwassen dan vroeger. Tegelijkertijd heeft hun idealisme een knauw gekregen. Opnieuw zijn we getuige van een boeiende ontmoeting en ontdekken we dat hun gevoelens voor elkaar in al die jaren niet veranderd zijn.

De vonken tussen de acteurs Ethan Hawke en Julie Delpy springen weer van het scherm. Regisseur Richard Linklater (o.a. Tape) is er wederom in geslaagd een prachtige romantische film af te leveren die je in verwondering achterlaat. We sluiten ons daarom unaniem aan bij de volgende quote uit het Parool: “Gun uzelf een cadeau: zien die film!”

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Before Sunset
Verenigde Staten, 2004
Speelduur: 80 minuten
Productie: Richard Linklater, Anne Walker-McBay
Regie: Richard Linklater
Scenario: Richard Linklater, Kim Krizan, Julie Delpy, Ethan Hawke
Camera: Lee Daniel
Montage: Sandra Adair
Art direction: Baptiste Glaymann
Muziek: Alex Wurman
Met: Julie Delpy, Ethan Hawke
Distributie: Warner

11 februari 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.