Bergen op Zoom ma 25, di 27 aug 2013

Before Midnight - Richard Linklater

Roosendaal do 22 aug 2013
Etten-Leur wo 28 aug 2013
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch

- Scores 2013
- Scores 2012
- Scores 2011

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In Before Midnight zien we Jesse (Ethan Hawke) op een druk Grieks vliegveld afscheid nemen van zijn puberzoon die teruggaat naar zijn moeder in de VS. De camera maakt een zwaai naar links en daar staat Celine (Julie Delpy), Jesseís grote liefde. Gelukkig, ze zijn nog bij elkaar! Eenmaal in de auto terug naar het vakantieadres zien we twee prachtige blonde meiden op de achterbank zitten. Hun kinderen. Terwijl de meisjes slapen praten Jesse en Celine geanimeerd over koetjes en kalfjes, het leven, het universum. Even onbenullig en diepzinnig als ze tijdens de nacht van hun eerste ontmoeting in 1994 in Wenen deden (Before Sunrise). Toen waren ze nog jong en idealistisch. Negen jaar later in Parijs (Before Sunset) waren ze allebei ouder en wijzer, en teleurgesteld in de liefde. Nu, met hun kinderen op de achterbank, hebben ze andere dingen aan hun hoofd. Maar ze zijn nog even gepassioneerd als al die jaren terug, die magische klik is er nog steeds.

Before Midnight is een heerlijke romantische zomerfilm die je niet alleen doet wegzwijmelen maar door herkenbare situaties ook tot nadenken aanzet. De film is prima onafhankelijk van de eerdere delen te bekijken (en anders haalt u ze in op dvd, ze zijn weer volop verkrijgbaar). Een aanrader!

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Before Midnight
VS 2013, Engels/Grieks gesproken
Regie: Richard Linklater
Scenario: Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke
Camera: Christos Voudouris
Montage: Sandra Adair
Art Direction: Anna Georgiadou
Muziek: Graham Reynolds
Acteurs: Ethan Hawke, Julie Delpy
Speelduur: 108 minuten

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2013 Cinema Paradiso.