Rsd do 6 & wo 12 juni 2002 A Beautiful Mind - Ron Howard
BoZ zo 16, ma 17 & di 18 juni 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 Als u van Shine en The Luzhin Defence genoot, dan zal deze film u zeker niet onberoerd laten.

We volgen vijftig jaar uit het leven van John Nash (Crowe), een geniaal, doch verknipt mathematicus. In 1947 begint hij zijn studie aan het Princeton University, waar hij - contactgestoord als hij is - zich niet bezighoudt met colleges of papers. Nash schrijft de ramen vol met formules, op zoek naar een oorspronkelijk idee waarmee hij zich van anderen kan onderscheiden. Medestudenten stoot hij af door zijn eigenzinnige gedrag. Hij dreigt de risee van campus te worden. Op dat moment lukt het hem een briljante theorie op te stellen, waardoor alle deuren voor hem opengaan. Hij komt zelfs voor het Pentagon te werken. Maar niet alles is (zo mooi) als het lijktÖ Nash lijdt aan schizofrenie en dat heeft grote effecten op zijn carriŤre en zijn huwelijk. Niet van plan zich over te geven, gaat hij de strijd aan met zijn eigen geniale brein.

A Beautiful Mind is gebaseerd op de ongeautoriseerde biografie van Sylvia Nasar. Akiva Goldman bewerkte het op geheel eigen wijze, goed voor een Oscar. Verder kreeg de film Oscars voor beste film, beste vrouwelijke bijrol (Connelly) en beste regie (Ron Howard). Ook bij de uitreiking van de Golden Globes kwam A Beautiful Mind goed uit de bus, met onderscheidingen voor beste film, beste acteur, beste actrice en beste scenario.

OfficiŽle homepage
OfficiŽle homepage Nederland
Internet Movie DataBase
Parool
De Telegraaf
De Volkskrant
NRC Handelsblad

A beautiful mind
VS, 2001
Regie: Ron Howard
Scenario: Akiva Goldsman, naar boek van Sylvia Nasar
Camera: Roger Deakins
Muziek: James Horner
Met: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly
Kleur, 134 minuten
Kijkwijzer: 12

25 april 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.