Rsd wo 23 nov 2005 De battre mon coeur s'est arrêté - Jacques Audiard
BoZ di 22 nov 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Tom verdient zijn geld als huisjesmelker, waarbij fysieke overredingskracht hem niet vreemd is. Deze duistere kant blijkt hij van zijn vader te hebben, voor wie hij, meestal tegen zijn zin, weleens louche zaakjes opknapt. Als hij bij toeval de impresario van zijn overleden moeder (een pianiste) tegen het lijf loopt, zet Tom plots alles op het spel om concertpianist te worden.

De battre mon coeur s'est arrêté (vrij vertaald: de slag die mijn hart deed stoppen) handelt over de tweestrijd tussen het rauwe milieu waarin Tom is terechtgekomen en de zachtere kant van de kunstwereld; oftewel over Toms keuze voor de wereld van zijn vader of die van zijn moeder. Zelden zagen wij zo’n energieke Franse film, vrij van alle moralisme, waarbij de spanning tot op het einde wordt vastgehouden. Romain Duris (o.a.Gadjo Dillo, L’Auberge espagnol en binnenkort in Les Poupées Russes) levert een ijzersterke en geloofwaardige vertolking als ‘angry young man’ en maakt deze film absoluut de moeite waard.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

De battre mon coeur s'est arrêté
Frankrijk 2005, Frans gesproken
Regisseur: Jacques Audiard
Scenario: Jacques Audiard, Tonino Benacquista
Camera: Stéphane Fontaine
Componist: Alexandre Desplat
Acteurs: Romain Duris, Niels Arestrup, Jonathan Zaccaï, Linh Dan Pham

11 okt 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.