Rsd wo 15 sept 2004 Ballo a tre passi - Salvatore Mereu
BoZ di 14 sept
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ballo a tre passi (Dans met drie passen) herinnert aan de klassieker Kaos van de gebroeders Taviani. Speelde die zich af op SiciliŽ, deze film toont 'de seizoenen des levens' op SardiniŽ. De lente staat voor groei en het ontdekken van nieuwe dingen. Vier jongens gaan stiekem op reis naar de zee die ze nog nooit gezien hebben. In de broeierige zomer wordt een schaapherder verliefd op een FranÁaise. De herfst draait om vergankelijkheid en de gemiste kansen van een non. De winter ten slotte is het jaargetijde van het afscheid. Een bejaarde man zet voor het laatst de bloemetjes buiten met een prostituee op accordeon.

Ballo a tre passi is de eerste lange speelfilm van Salvatore Mereu, die er uitstekend in is geslaagd de schoonheid en de pastorale sfeer van zijn geboorte-eiland weer te geven. Het feit dat er Sardijns wordt gesproken en de lokale bevolking de meeste rollen vertolkt, verhoogt de authenticiteit. Ballo a tre passi is een mooi voorbeeld van de opbloei van de onafhankelijke cinema in ItaliŽ, waarbij jonge regisseurs zich weer bezighouden met regionale onderwerpen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Filmfestival Rotterdam
Cinema.nl
Filmkrant

Ballo a tre passi
Italië, 2003, 107 minuten
Productie: Andrea Occhipinti
Scenario en regie: Salvatore Mereu
Camera: Renato Berta, Renato Bravi e.a.
Montage: Paola Freddi
Muziek: Giampaolo Mele Corriga
Met: Michele Carboni, Caroline Ducey, Giampaolo Loddo
Distributie: Cinemien

29 augustus 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.