Roosendaal wo 2 nov 2011

Autumn Gold - Jan Tenhaven

Bergen op Zoom ma 31 okt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Vijf hoogbejaarden op weg naar de wereldkampioenschappen atletiek voor senioren in een vrij onbekende Finse stad. Ieder heeft zo zijn eigen reden om de atletiek te beoefenen: soepel blijven, de dood nog niet in de ogen willen kijken of gewoon doorgaan met wat je altijd al deed, namelijk sporten. Nu gaat het niet om een beetje joggen of rollatordansen. Nee, de atleten doen aan discuswerpen, hoogspringen, kogelstoten en sprint. 't Is allemaal serieus werk en regelmatig worden er nog persoonlijke records (en botten) gebroken. Ieder toernooi is er de stiekeme hoop dat vanwege de hoge leeftijd de grootste concurrent is uitgeschakeld. Maar wat wil je ook, in een categorie waarin alleen 100 plussers meedoen?

Jan Tenhaven portretteerde de fanatieke senioren op innemende wijze en laat de kijkers in verbijstering achter. Je houdt je hart vast dat het enthousiasme de deelnemers teveel wordt, maar het geeft ook hoop voor de toekomst: misschien is dit de manier om het verval tegen te gaan? Autumn Gold is een hartverwarmende documentaire die op het IDFA de jongerenprijs won.

Officiële website Internet Movie Database
Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Autumn Gold
Duitsland/Oostenrijk 2010, Duits/Tsjechisch/Zweeds gesproken
Regie en scenario: Jan Tenhaven
Camera: Marcus Winterbauer
Montage: Jürgen Winkelblech
Muziek: Andy Baum
Speelduur: 94 minuten

16 okt 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.