Bergen op Zoom ma 25 aug 2014

August: Osage County - John Wells

Roosendaal wo 27 aug 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Osage County: het landschap is er dor en onvruchtbaar en de temperatuur kan er, zeker in augustus, ondraaglijk hoog oplopen. Hetzelfde geldt voor de tot in alle uithoeken disfunctionele familie Weston. Moeder Violet en haar man Beverly leven in een uitgedoofd huwelijk. De een stijf van de pillen en de ander van de drank. Violet is kwaadaardig tot op het bot. Van de drie dochters zijn er twee de streek en hun ouders ontvlucht. Alleen Ivy is gebleven en zit tegen wil en dank opgescheept met het paar. Als Beverly plotseling vermist wordt, komen ze terug naar huis: Barbara met Bill, in scheiding en met een opstandige dochter, Karen met haar nieuwste lover en snelle auto. Tante Mattie Fae komt ook opdraven met man en zoon.

Eenmaal verzameld komen er de nodige lijken uit de kast, de ergste familieschandalen worden zonder gêne opgelepeld, niemand wordt gespaard en, zoals vaak, blijkt het venijn in de staart te zitten.

August: Osage County is een geweldig ensemblestuk in de sfeer van Carnage en Festen, vol topacteurs: Meryl Streep, Julia Roberts, Chris Cooper, Ewan McGregor, Juliette Lewis, Benedict Cumberbatch: te veel om op te noemen.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
Officiële website

August: Osage County
VS 2013, Engels gesproken
Regie: John Wells
Scenario: Tracy Letts
Camera: Adriano Goldman
Montage: Stephen Mirrione
Art direction: David Gropman
Acteurs: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor
Speelduur: 121 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.