Rsd wo 24 sep 2008

Auf der andere Seite - Fatih Akin

BoZ zo 21 sep, ma 22 sep 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Na Gegen die Wand vertelt Fatih Akin in zijn nieuwe film opnieuw verhalen over de botsingen tussen de Duitse en de Turkse cultuur. Twee sterfgevallen staan centraal in deze ingenieuze, met een Gouden Palm bekroonde mozaÔekvertelling. Yeter is een prostituee die per ongeluk wordt doodgeslagen door Ali, de man die haar na een succes bij het gokken in huis genomen heeft. Ali's zoon Nejat wil hierna niets meer met zijn vader te maken hebben. Hij ontdekt dat Yeter al haar geld naar Turkije stuurde, om de opleiding van haar dochter Ayten te bekostigen. Nejat begint een boekwinkel in Istanboel en gaat op zoek naar Ayten. Deze is echter als politiek activiste op de vlucht voor de Turkse politie in Duitsland terecht gekomen, ondergedoken bij Lotte, een studente die geÔmponeerd is geraakt door de politieke ideeŽn van Ayten. Wanneer Ayten als illegaal wordt uitgezet, een forse gevangenisstraf in het verschiet, gaat Lotte haar achterna.

De ongepolijste heftigheid van Gegen die Wand heeft in Auf der andere Seite plaats gemaakt voor een veel meer verinnerlijkte stijl. Het emotionele effect van dit bijzondere verhaal is er niet minder om, mede dank zij voortreffelijk acteren van onder meer Hannah Schygulla.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Auf der andere Seite
Duitsland/Turkije, 2007, Duits/Turks/Engels gesproken
Productie: Fatih Akin, Klaus Maeck,
Andreas Thiel
Regie en scenario: Fatih Akin
Camera: Rainer Klausmann
Montage: Andrew Bird
Art direction: Tamo Kunz, Sirma Bradley
Muziek: Shantel
Met: Nurgül Yesilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz, Hanna Schygulla, Patrycia Ziolkowska, Nursel Köse
Speelduur: 122 minuten

14 aug 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.