Rsd do 23 jan 2003 L'auberge espagnol - Cédric Klapisch
BoZ ma 27 jan 2003
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 

L'Auberge Espanole is een aanstekelijke komedie over het studentenleven. Parijzenaar Xavier studeert een jaar lang in Barcelona, waar hij een appartement deelt met studenten uit allerlei Europese landen. Al die nationaliteiten geven extra kleur aan de gezellige bende in het studentenhuis, waar natuurlijk ook geruzied wordt over koken en schoonmaken, jointjes gerookt worden en mensen verliefd raken op elkaar. Voor Xavier is het een verwarrend jaar; zijn vriendin in Frankrijk (Audry Tautou uit Le fabuleux destin d'Amélie Poulain) geeft hem de bons en Barcelona blijkt geen Parijs.

Filmmaker Cédric Klapisch bewees al eerder met Chacun cherche son chat en Un air de famille speelse en pretentieloze films te kunnen maken. Zijn grote kracht is dat hij goed is in het neerzetten van een bonte verzameling mensen en kleine, alledaagse voorvallen weet te vertalen in tragikomisch drama. L'Auberge Espanol is dan ook een lappendeken, vol losse anekdotes en visuele grapjes. Klapisch wil vooral duidelijk maken dat al die verschillen en eigenaardigheden van mensen niet zozeer met nationaliteit te maken hebben, maar met verschillen in karakter.


Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl

L'auberge espagnol
Frankrijk, Spanje, 2002
Productie: Bruno Levy
Regie en scenario: Cédric Klapisch
Met: Romain Duris, Cécile de France, Judith Godrèche, Audrey Tautou
Kleur, 120 minuten

1 december 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.