Rsd wo 10 jan 2007

As it is in Heaven - Kay Pollak

BoZ ma 8, di 9 jan 2007
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Daniel Dareus is een internationaal bekend dirigent, maar als hij op het toneel instort, is hij veroordeeld tot een lange time-out. Hij gaat terug naar zijn geboortedorp ergens in het noorden van Zweden (Norrland), koopt een oud schoolgebouw en is niet van plan zich voorlopig met zijn vak bezig te houden. Toch laat hij niet verstek gaan, als hem gevraagd wordt het kerkkoor advies te geven en - het bloed kruipt waar het niet gaan kan - het duurt niet lang of hij staat weer te dirigeren. Vanzelfsprekend betekent dit een enorme impuls voor het koor en voor hemzelf: hij wordt actief lid van de kleine dorpsgemeenschap, vindt er nieuwe vrienden, wordt zelfs verliefd, maar komt er ook achter dat in het dorp niet alles is zoals het lijkt en niet iedereen blij is met zijn komst.

Deze prachtige en vooral muzikale dramafilm was een van de genomineerden in de categorie beste buitenlandse film voor de Oscars.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

As it is in Heaven
Zweden, 2004, 135 minuten
Regie en scenario: Kay Pollak
Met: Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Helen Sjoholm, Per Morberg

18 dec 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2005 Filmhuis Roosendaal.