Rsd do 15 jan 2004 Any way the wind blows - Tom Barman
BoZ ma 19 jan 2004
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

De frontman van dEUS, Tom Barman, keert terug naar zijn oude liefde: regisseren. Na enkele videoclips verrast hij met de frisse, tegendraadse debuutfilm Any way the wind blows.

Op een broeierige vrijdag in Antwerpen, begin juni, dromen acht mensen van een ander leven. Er is wind en muziek, politie en paranoia, roddel en ruzie. Er is een oud virus, een verdwaalde frisbee, een dood paard, en door de stad doolt een raadselachtig fenomeen dat Windman heet. Windman kan ieders pijn voelen maar lijkt zichzelf niet te kunnen helpen. 's Avonds wordt het gezelschap op een feest verwacht...

Barman vertelt geen verhaaltjes met een kop en een staart, zoals we die gewend zijn. 'Mijn film ligt in het verlengde van wat ik met mijn muziek wil overbrengen. Songs schrijven en filmkes draaien komen vanuit dezelfde plaats: mijne buik, mijne kop en mijn hart. Ik wil ontroeren, iets simpel brengen dat herkenbaar is en kloten heeft!'. De film wordt ondersteund en bij momenten zelfs gedragen door een uitstekende soundtrack met: muziek van o.a. Herbie Hancock, Squarepusher, Queens of the Stone Age, Charles Mingus, Yazoo en Magnus.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Any way the wind blows
België, 2003
Productie: Kaat Camerlynck, Alex Stockman, Christian Pierre
Regie en scenario: Tom Barman
Camera: Renaat Lambeets
Montage: Els Voorspoels
Art direction: Johan van Essche, Catherine van Bree
Muziek: Charles Mingus, Squarepusher, J.S. Bach, Magnus
Met: Frank Vercruyssen, Diane de Belder, Eric Kloeck, Natali Broods, Matthias Schoenarts
Kleur, 125 minuten
Distributie: Bright Angel

6 december 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.