Rsd wo 21apr 99 Antz - Eric Darnell en Tim Johnson
BoZ di 20 apr 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Antz is een atypisch geval van typecasting. Woody Allen, Sylvester Stallone, Sharon Stone en Gene Hackman vertolken in Antz voor hen zeer typerende rollen, maar dan in het lichaam van een mier. Fysiek lijken de mieren hier en daar sterk op de eigenaars van de stemmen, dat wel.

New York is een mierenhoop, waarin werkmier Z-4195 zich een onbeduidende figurant voelt, zo vertelt hij zijn psychiater. Zijn drang tot zelfontplooiing brengt hem in contact met de prinses van de kolonie en maakt hem, ondanks zichzelf, uiteindelijk tot held in de strijd voor gelijkheid van de onderdrukte arbeidersklasse. Via vele komische avonturen en een spectaculaire slag met een termietenvolk wordt het paradijs, Insectopia, bereikt.

Als geheel op de computer gemaakt visueel spektakel met een wervelend verhaal is Antz alleen vergelijkbaar met de Disney-films Toy Story en A Bug's Life. Een groot verschil met deze films is echter dat Antz zich op een volwassen publiek richt en door het vooroordeel ‘animatie = kinderfilm’ in de bioscoop tussen wal en schip dreigt te vallen. Gelukkig voor u is daar Cinema Paradiso, die u dit feest met warm-socialistische boodschap zeker niet wil onthouden.

In het kader van de Nationale Bioscoopdag geldt een gereduceerde entreeprijs van 7,50 gulden. In plaats van een stempel krijgen bezoekers een bioscoopbon van 2,50 gulden. Kom op tijd, want vol is vol.

Hele fraaie homepage: ANTZ

Antz
Verenigde Staten, 1998
Productie: Brad Lewis, Aron Warner en Patty Wooton
Regie: Eric Darnell en Tim Johnson
Scenario: Todd Alcott, Chris en Paul Weitz
Geluid: Steve Maslow en Gregg Landaker
Montage: Stan Webb
Muziek: Harry Gregson-Williams en John Powell
Art direction: Kendal Cronkhite
Met de stemmen van: Woody Allen, Sylvester Stallone, Gene Hackman, Sharon Stone
Kleur, 83 minuten
Distributie: UIP

10 maart 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright 1999 Filmhuis Roosendaal.