Rsd wo 29 mei 2002 The anniversary party - Jennifer Jason Leigh en Alan Cumming
BoZ ma 27 & di 28 mei 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 Actrice Jennifer Jason Leigh (o.a. Short Cuts) speelde in de vierde Dogma-film, The King Is Alive. De losse manier van filmen en de ruimte die acteurs krijgen om te improviseren, moeten haar hebben aangesproken, want samen met collega-acteur Alan Cumming (o.a. Circle Of Friends) begon zij het 'hobbyproject' The Anniversary Party. Deze film is in negentien dagen opgenomen met digitale camera's, maar is heel wat 'stabieler' gefilmd dan we gewend zijn van de producten uit de Dogma-stal.

De cast bestaat uit beroemde vrienden van Cumming en Lee: onder anderen Gwyneth Paltrow (o.a. Shakespeare in Love), Kevin Kline (o.a. The Ice Storm), Phoebe Cates, Parker Posey en Jennifer Beals (Flashdance en Caro Diario) waren bereid mee te werken. The Anniversary Party speelt zich dan ook heel toepasselijk af in het Hollywood-milieu. Schrijver Joe Therrian (Cumming) en actrice Sally Therrian (Leigh) geven een feestje om hun zesjarige huwelijk te vieren. Het begint allemaal heel gezellig, maar als één van de gasten een nogal onorthodox cadeau meebrengt, ontspoort het feest. Het wordt maar al te duidelijk dat ook in Hollywood niet alles rozengeur en maneschijn is.

Het regiedebuut van Cumming en Leigh is geen doorsnee-film geworden. Ze werden daarbij geholpen door hun beroemde vrienden, die op hoog niveau acteren. Het resultaat is een heel aangename relatiekomedie, die aantoont dat veel acteurs het beu zijn te acteren in formule-films uit Hollywood.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
De Volkskrant
NRC Handelsblad

The anniversary party
VS, 2001
Regie en scenario: Jennifer Jason Leigh en Alan Cumming
Camera: John Bailey
Muziek: Michael Penn
Met: Jennifer Jason Leigh, Gwyneth Paltrow, Kevin Kline, John C. Reilly en Alan Cumming
Kleur, 115 minuten
Kijkwijzer: 12

8 mei 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.