DONDERDAG 10 OKTOBER 1996
ANGEL BABY - MICHAEL RYMER

Angel Baby is het speelfilmdebuut van Michael Rymer. Hij won met deze film in Australie alle denkbare prijzen: beste film, beste regie, beste hoofdrolspelers, beste montage en beste scenario. De film won in Nederland tijdens het laatste Film Festival Rotterdam de publieksprijs. Vooral voor Michael Rymer die jarenlang moest vechten om zijn scenario verfilmd te krijgen is deze erkenning een overwinning.

Angel Baby is een klein, persoonlijk drama met een hart. Harry en Kate ontmoeten elkaar in een psychiatrische kliniek waar ze beiden patient zijn. Harry heeft last van psychotische aanvallen maar met behulp van medicijnen weet hij die onder controle te houden. Kate hoort stemmen en heeft een totaal eigen verbeeldingswereld waarin ze boodschappen verzamelt die haar engelbewaarster Astral doorgeeft via het televisieprogramma 'Rad van Fortuin'. Ze zien hun liefde voor elkaar als een verlossing van de waanzin. Ondanks het verzet van hun omgeving besluiten ze te gaan samenwonen. Als Kate zwanger raakt, weigert zij iedere medische begeleiding en gaat volledig af op de boodschappen van haar beschermengel. Voor de gezondheid van de baby besluiten ze hun medicijngebruik te staken, waarna ze niet alleen de buitenwereld moeten bevechten, maar ook de psychotische demonen in hun binnenwereld.

Sinds haar spectaculaire debuut in de omstreden film Romper Stomper geldt Jacqueline McKenzie als Australisch nieuwe acteertalent. Ze maakt het waar met deze veeleisende, bij vlagen hysterische rol als de kwetsbare Kate.

Peter van Bueren, De Volkskrant, 21-03-1996: "Angel Baby is vooral een duet van twee jonge acteurs met razend moeilijke rollen binnen een gegeven waarvan elk rnoment dramatisch is."

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 6 Oktober 1996.
Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Webmaster!
Copyright © 1996 Filmhuis Roosendaal.