Roosendaal do 19 mrt 2009

And When Did You Last See Your Father? - Anand Tucker

Bergen op Zoom zo 22, di 24 mrt 2009
Etten-Leur wo 25 mrt 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De vader van schrijver Blake Morisson (Colin Firth) is tijdens zijn actieve leven gerespecteerd huisarts en voert een dorpspraktijk samen met zijn vrouw Kim. Bovenal is Pa (Jim Broadbent) een groot charmeur die zich overal in en uit weet te praten. Vitaal en enthousiast, maar ook altijd op het glijdend vlak. Als kleine jongen kijkt hij nog enorm op tegen zijn vader maar als puber ergert hij zich meer en meer en gaat hij steeds vaker dingen zien die niet door de beugel kunnen. Hij vindt het vreselijk voor zijn moeder die alles maar pikt en die net als hijzelf zienderogen versombert.

Als hij naar het ouderlijk huis geroepen wordt voor het sterfbed van de oude man lijkt het te laat om door te dringen in de door medicijnen vertroebelde geest. Toch zijn er zaken die voor Blake verduidelijkt moeten worden, anders blijft hij hangen in de wrok die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd.
Blake Morisson baseerde zijn boek op zijn eigen jeugd en zijn eigen verhouding met zijn vader. De film geeft een mooi beeld van de vijftiger en zestiger jaren in Engeland gooide hoge ogen in Vlissingen bij Film by the Sea. Jim Broadbent is vermakelijk en aandoenlijk als schavuit en Colin Firth heeft van nature de somberte op zijn gezicht geschreven.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC

And When Did You Last See Your Father?
Groot-BrittanniŽ/Ierland, 2008, Engels gesproken
Regisseur: Anand Tucker
Acteurs: Jim Broadbent, Colin Firth, Juliet Stevenson, Gina McKee, Sarah Lancashire, Elaine Cassidy
Scenario: David Nicholls
Producer: Elizabeth Karlsen, Stephen Woolley
Speelduur: 92 minuten

11 feb 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.