Rsd do 27 jan 2000 - Harold Ramis  
BoZ ma 31 jan 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Bij de naam Robert de Niro zal bijna iedereen meteen het beeld van de maffiabaas uit The Godfather, The Untouchables of Goodfellas voor ogen komen. Ook in de komedie Analyze This speelt hij dit type, maar dit keer loopt het helemaal mis met het harde imago. Paul Vitti heeft namelijk een dip, en dat vlak voor een bijeenkomst van familiehoofden. Paniekaanvallen en in tranen uitbarsten zijn geen zaken die het goed doen in zijn milieu. Hij houdt het zelf op een hartaanval, maar hij komt toch terecht bij een psychiater. Die staat op het punt te gaan trouwen en zit niet bepaald te wachten op een criminele cliŽnt. Nee zeggen tegen Paul Vitti is echter geen optie.

Analyze This is een hilarische, perfect gemaakte komedie over twee werelden die met elkaar in de knoop raken. De confrontatie van psychoanalyse en macho maffiawereld levert een reeks van zeer geslaagde grappen op. De film wordt gedragen door de hoofdrolspelers Billy Crystal en de verrassend komische Robert de Niro, die niet te beroerd is de draak te steken met zijn eigen imago.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Volkskrant
de Filmkrant

Analyze this
Verenigde Staten, 1999
Productie: Paula Weinstein, Jane Rosenthal
Regie: Harold Ramis
Scenario: Peter Tolan, Harold Ramis, Kenneth Lonergan
Camera: Stuart Dryburgh
Montage: Christopher Tellefsen
Geluid: Sandy Berman
Art direction: Jefferson Sage
Muziek: Howard Shore
Met: Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Chazz Palminteri, Joe Viterelli
Kleur, 106 minuten
Distributie: Warner Bros.

 

29 november 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.