Bergen op Zoom zo 9, di 11 nov 2014

A Most Wanted Man - Anton Corbijn

Roosendaal do 6 nov 2014
Etten-Leur wo 12 nov 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Anton Corbijn is naast wereldberoemd fotograaf sinds enkele jaren ook goed op dreef als filmregisseur. Dat de sobere, ingetogen ernstige stijl van Corbijn zich goed leent voor het grote doek mag na Control (2007) en The American (2010) wel duidelijk zijn. Met A Most Wanted Man zet hij in een rustig tempo een thriller barstensvol onderhuidse spanning neer.

In zijn laatste rol als Gunter Bachmann, chef van de Duitse antiterreureenheid, is de begin dit jaar aan een overdosis overleden Phillip Seymour Hoffman weer van grote klasse. Pafferig, bleek en gejaagd maakt hij jacht op terroristen waarbij machtsmisbruik en manipulatie niet geschuwd worden. Wanneer de jonge immigrant Issa opduikt in de islamitische gemeenschap in Hamburg om het fortuin van zijn overleden criminele vader in handen te krijgen gaan de alarmbellen af bij de veiligheidsdiensten die, na het ‘missen’ van 9-11 brein Mohammed Atta, op scherp staan.

De eerste reflex is Issa meteen van straat te plukken, maar Bachmann besluit hem zo te manipuleren dat hij hem in kan zetten als lokaas om een vermeend Al-Qaida kopstuk te ontmaskeren. Dat de grens tussen informatievergaring en uitlokking zeer diffuus is blijkt echter wel. Eerst wordt terrorisme gefaciliteerd en vervolgens bestreden…

Internet Movie Database
Film 1
Recensies internationaal
Officiële website

A Most Wanted Man
VK 2014, Engels gesproken
Regie: Anton Corbijn
Scenario: Andrew Bovell
Acteurs: Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe, Robin Wright, Rachel McAdams, Grigoriy Dobrygin, Homayoun Ershadi, Mehdi Dehbi, Nina Hoss, Daniel Brühl, Herbert Grönemeyer
Speelduur: 121 minuten

Aanvang: 20.30 uur.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.