Rsd do 27 feb 2003 Addo, koning der dieren - Caroline Brett
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002
Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 

Afgelopen zomer overleed Hugo van Lawick, de wereldberoemde Nederlandse natuurfilmer. Jarenlang volgde hij met collega Anton van Munster een groep leeuwen in het natuurpark Serengeti in Tanzania. Dit leverde prachtig filmmateriaal op, waarmee Caroline Brett Addo, Koning der dieren samenstelde. Ze deed dit helemaal in de stijl van Hugo van Lawick’s eerdere documentaires, die soms meer op dramatische speelfilms met een cast van dieren lijken.

Addo is een jonge welp, die op weg naar volwassenheid met grote problemen te maken krijgt. Honger, indringers, gevechten, niets blijft hem bespaard. Hij sluit vriendschap met een uitgestoten leeuw, met wiens hulp hij de machtige leider van een leeuwenfamilie wordt. Allemaal in het Nederlands verteld door Arnold Gelderman. Een ‘echte’ versie van Disney’s De Leeuwenkoning, zou je zeggen. Ware het niet dat je uitstekend van Addo kunt genieten zonder op het verhaal te letten.

Het gaat hier namelijk allereerst om de prachtige beelden, die op het bioscoopscherm optimaal tot hun recht komen. Een zeer terecht eerbetoon aan Hugo van Lawick, die veel National Giographic films maakte en onder andere twintig jaar met antropologe Jane Goodall enkele generaties chimpansees observeerde. Hij benadrukt in zijn werk, waaronder de bioscoopfilms The Leopard Son en Serengeti Symphony, steeds de individualiteit van dieren. Wegens carnaval/vastenavond alleen in Roosendaal.

Officiële homepage
Het Parool
Cinema.nl

Addo, koning der dieren
Productie en scenario: Caroline Brett en Alan Miller
Camera: Hugo van Lawick, Sophie Buck en Anton van Munster
Stem: Arnold Gelderman
Montage: Allan Miller
Muziek: Han Otten en Danny Weijermans

9 jan 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.