Rsd do 2 sept 99 The Acid House - Paul McGuigan
BoZ di 7 sept 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Veel films hebben al het predikaat 'dť opvolger van Trainspotting' opgeplakt gekregen. Bij The Acid House is de vergelijking wel zeer op zijn plaats, want hij is net als het trendsettende Trainspotting gebaseerd op een boek van Irvine Welsh, die ook het filmscript voor The Acid House schreef. McGuigan besloot Trainspotting niet te bekijken, om het werk van Welsh onbevangen op eigen wijze te kunnen verbeelden. De verhalenbundel levert drie korte films op, over een stelletje losers in het arme deel van Edinburgh.

De Volkskrant vat de verhalen op gepast plastische wijze samen: "De film begint met een kafkaŽske vertelling over een luie sul die na een ontmoeting met God in een strontvlieg verandert, in deel twee trouwt een slappe sul met de sloerie van het cafť, en in het afsluitende deel gaat een sul helemaal uit zijn dak na een overdosis lsd." Trainspotters weten genoeg. Alle bekende elementen zijn present: voetbal, religie, wraak, raves, pillen en veel, veel viezigheid: een triest maar komisch beeld van een zich leeg te pletter genietende generatie. Ook is er weer een flitsende soundtrack met onder meer The Chemical Brothers en zien we verschillende bekende gezichten terug.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
De Telegraaf
de Volkskrant
de Filmkrant

The acid house
Engeland, 1998
Productie: David Muir, Alex Usborne
Regie: Paul McGuigan
Scenario: Irvine Welsh, naar zijn bundel korte verhalen 'The acid house'
Camera: Alasdair Walker
Montage: Andrew Hulme
Artdirection: Jean Kerr en Rohan Banyard
Muziek: The Chemical Brothers, Oasis, The Verve e.a.
Met: Ewen Bremner, Kevin McKidd, Stephen McCole, Gary McCormack, Maurice RoŽves
Kleur, 112 minuten
Distributie: RCV Film Distribution

26 mei 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.