Rsd wo 2 okt 2002 About a Boy - Paul en Chris Weitz
BoZ zo 29 sept & di 1 okt 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Will Freeman (Hugh Grant, o.a. Four Weddings and a Funeral, Bridget Jones) is een in volstrekte ledigheid levende vrijgezel. Zijn overleden vader werd ooit rijk van een stom kerstliedje en nu leeft Will van de royalties. Zijn enige zorg is hoe hij aan nieuwe afspraakjes komt. Die moeten vooral niet tot lange relaties leiden, dat is maar lastig. Nu heeft hij de markt van aantrekkelijke, alleenstaande jonge moeders ontdekt. Door zich voor te doen als verlaten vader met een zoontje van twee legt hij weer leuke contacten. Maar de moeders hebben echte kinderen, zoals de 12-jarige Marcus. Moeder Fiona is een authentiek maar zeer depressief overblijfsel uit het hippietijdperk. Marcus zoekt een vaderfiguur, iemand die hem rust geeft en de weg wijst in zijn schoolomgeving die qua 'coolheid' wel erg ver van het wereldje van zijn moeder af staat. Will zit natuurlijk helemaal niet te wachten op Marcus en zijn maffe moeder, maar ondanks de grote verschillen ontstaat er een bijzondere vriendschap.

About a Boy is een intelligente komedie, gebaseerd op de bestseller van Nick Hornby, bekend van High Fidelity. Het leuke is dat het verhaal juist niet een voorspelbare kant opgaat. De makers van Bridget Jones tekenden voor de productie. Een avondje droogkomische 'feel good' dat ook nog ergens over gaat: een mooi beeld van de tijdgeest.

OfficiŽle homepage
OfficiŽle homepage Nederland
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl (De Volkskrant/VPRO)
NRC Handelsblad

About a Boy
Engeland, 2002
Productie: Lynn Harris
Regie: Paul en Chris Weitz
Scenario: Nick Hornby (boek); Paul Hedges, Paul en Chris Weitz
Muziek: Badly Drawn Boy
Met: Hugh Grant, Nicholas Hoult, Sharon Small, Madison Cook, Toni Colette
Kleur, 101 minuten
Distributie: UIP

21 augustus 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.