Roosendaal wo 28 okt 2009

35 Rhums - Claire Denis

Bergen op Zoom di 27 okt 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

Claire Denis leerde het vak van onder meer Jim Jarmusch en Wim Wenders, is lieveling van het Rotterdam Filmfestival en tegenwoordig één van Frankrijks grootste filmauteurs. Ze staat bekend om haar vloeiende beelden, stemmige muziek, vaste acteurs en sociaal bewogen verhalen over mensen aan de rand van de Franse samenleving.


In 35 Rhums volgen we vader Lionel en zijn volwassen dochter Joséphine die samen in een buitenwijk van Parijs wonen. Hoewel hun relatie ijzersterk is leven de twee een beetje langs elkaar heen, op verschillende sporen, net zoals de treinen die Lionel bestuurt. Ze zorgen goed voor elkaar, maar voor allebei is het tijd de vleugels uit te slaan. Lionel is echter nog niet klaar om zijn dochter los te laten en zich over te geven aan een nieuw leven. 35 Rhums is een heerlijke, warme film waarin Claire Denis je meevoert alsof je bij haar hoofdpersonage in de trein zit.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

35 Rhums
Frankrijk/Duitsland 2008, Frans/Duits gesproken
Regisseur: Claire Denis
Acteurs: Mati Diop, Alex Descas, Grégoire Colin, Nicole Dogué
Scenario: Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Speelduur: 100 minuten

21 okt 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.