Bergen op Zoom ma 29 jul 2013

The Broken Circle Breakdown - Felix van Groeningen

Roosendaal do 25 jul 2013
Etten-Leur wo 31 jul 2013
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2013
- Scores 2012
- Scores 2011

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Er komt de laatste jaren heel wat kwaliteit vanuit BelgiŽ onze kant op: Rundskop, De helaasheid der dingen en binnenkort Offline, stuk voor stuk cinematografische hoogstandjes. The Broken Circle Breakdown is het nieuwste succesverhaal van onze zuiderburen, waar al meer dan 350.000 mensen deze film in de bioscoop zagen.

Het leven van Didier en Elise is haast een sprookje: ook al zijn ze nog zo verschillend (hij: bedachtzame bluegrass zanger met een dikke baard, zij: impulsieve bloedmooie tattoo-artiest), het is liefde op het eerste gezicht. In een mum van tijd trekken ze in een Villa Kakelbont-achtige boerderij en verwachten ze hun eerste kind: Maybelle, vernoemd naar countryzangeres Maybelle Carter. Hun leven is vol liefde en vol muziek, tot het noodlot toeslaat: de kleine Maybelle wordt getroffen door leukemie. Is de liefde sterk genoeg om de ellende te overleven?

The Broken Circle Breakdown is heftige kost, maar wordt door de gewaagde montage geen moment oversentimenteel of ondraaglijk. De geweldige soundtrack (een must voor fans van de muziek uit O Brother, Where Art Thou?) sleept je als kijker mee door je emoties: hij grijpt je bij de strot en zorgt tegelijkertijd ook voor een glimlach op je gezicht.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
OfficiŽle website

The Broken Circle Breakdown
BelgiŽ 2012, Nederlands gesproken
Regie: Felix van Groeningen
Scenario: Felix van Groeningen, Carl Joos
Camera: Ruben Impens
Montage: Nico Leunen
Art direction: Kurt Rigolle
Muziek: The Broken Circle Breakdown Band o.l.v. Bjorn Eriksson
Acteurs: Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse
Speelduur: 111 minuten

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2013 Cinema Paradiso.