Rsd wo 7 okt 98
BoZ di 6 okt 98
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na The Firm (1993), The Pelican Brief (1993), The Client (1994), The Chamber (1996) en A Time To Kill (1996) is The Rainmaker de zesde bewerkte 'legal-thriller' van schrijver John Grishams. Het lijkt een rare combinatie: Francis Ford Coppola, de regisseur van Apocalyse Now en de Godfather-trilogie die een roman van John Grisham verfilmt. Toch is in The Rainmaker de hand van de meester herkenbaar.

Een jonge advocaat (Matt Damon uit Good will Hunting) moet al snel zijn verheven ideeŽn over het vak laten varen en wordt 'ambulance chaser'. Hij raakt betrokken bij een strijd van een leukemie-patiŽnt met een grote verzekeringsmaatschappij. Ook een vrouw (Claire Danes uit Romeo & Juliet) die voortdurend mishandeld wordt door haar man laat hem niet koud.

The Rainmaker kent heel wat meer psychologische ontwikkeling dan de doorsnee advocatenfilm. Het uitstekende spel van de volledige cast, onder wie Danny De Vito, zorgt ervoor dat The Rainmaker boven het genre uitstijgt. Het is de beste Grisham-verfilming tot nog toe.

John Grisham's The Rainmaker

The Rainmaker
Verenigde Staten, 1998.
Regie: Francis Coppola.
Scenario: Francis Coppola & Michael Herr
Camera: John Toll.
Geluid: Leo Fransen.
Montage: Barry Malkin.
Muziek: Elmer Bernstein.
Met: Matt Damon, Danny De Vito, Claire Danes
Kleur, 136 minuten.

3 september 1998.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1998 Filmhuis Roosendaal.