Rsd wo 16 mei 2007

Little children - Todd Field

BoZ zo 13, di 15 mei 2007
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Als je kinderen krijgt ga je in een rustige buitenwijk wonen. Dat niet per definitie goede idee brengt de jonge en tamelijk chaotische moeder Sarah (Kate Winslet) met haar gezinnetje in een tergend saaie woonomgeving. Het moederschap heeft haar al van veel illusies afgeholpen - ze had eigenlijk nog willen gaan studeren - en dan dit! Iedereen die ooit op de televisie keek naar Desperate Housewives weet dat verveling in een dergelijke omgeving tot uitwassen leidt die de menselijke soort niet van haar meest flatteuze kant laten zien. Vreselijk moralistische buurvrouwen zijn er, en een pedofiel om alle agressie op te richten. Gelukkig woont er ook een aantrekkelijke huisman in de buurt (Patrick Wilson), met wie Sarah aan de dagelijkse sleur weet te ontsnappen.

Little Children biedt een verontrustend beeld van het egocentrisme van de moderne mens. Iedereen is uit op de bevrediging van de eigen behoeften; verantwoordelijkheid nemen voor elkaar is een gepasseerd station. Todd Field benadert het verhaal met veel compassie, met als resultaat een mooi drama. Sociaal kritisch maar niet zonder romantiek, humor en relativeringsvermogen, naar een boek van Tom Perrotta.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Little Children
Verenigde Staten, 2006
Productie: Albert Berger, Todd Field, Ron Yerxa
Regie: Todd Field
Scenario: Todd Field, Tom Perrotta
Camera: Antonio Calvache
Montage: Leo Trombetta
Art direction: John Kasarda
Muziek: Thomas Newman
Met: Kate Winslet, Patrick Wilson, Jennifer Connelly, Gregg Edelman, Jackie Earle Haley
Speelduur: 130 minuten

20 apr 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.