Bergen op Zoom zo 3, di 5 mrt 2013

Life of Pi - Ang Lee

Roosendaal do 28 feb 2013
Etten-Leur wo 6 mrt 2013
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2013
- Scores 2012
- Scores 2011

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Life of Pi, naar de wereldwijde bestseller van Yann Martel, vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Molitor Patel, een zestienjarige Indiase jongen die opgroeit in een dierentuin. Als echte IndiŽr is hij omringd door godsdiensten, maar in plaats van zich te beperken tot het HindoeÔsme omarmt hij ook de Islam en het Christendom: Piscine (of kortweg Pi) wil gewoon van God houden en dat kan op een heleboel manieren.

Wanneer de familie besluit India te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept, maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetan en Richard Parker, een tijger van 200 kilo. De zebra, aap en hyena zijn geen lang leven beschoren in nabijheid van de hongerige tijger, maar dankzij de wijze lessen van zijn overleden vader vindt Pi een manier om het beest de baas te blijven en er zelfs een band mee op te bouwen. Hun reis over de Grote Oceaan levert spectaculaire 3D-beelden op, en 11 Oscarnominaties.

In Roosendaal houdt Marjeet Verbeek van Spirit een inleiding en nagesprek bij de voorstelling.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Life of Pi
VS/Taiwan 2012, 127 minuten
Regie: Ang Lee
Scenario: David Magee, naar het boek van Yann Martel
Met: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl.