Bergen op Zoom zo 29, ma 30 sep 2013

Le passé - Asghar Farhadi

Roosendaal do 26 sep 2013
Etten-Leur wo 2 okt 2013
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch

- Scores 2013
- Scores 2012
- Scores 2011

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Na het oscarwinnende A Separation is de Iraanse regisseur Asghar Farhadi terug. En hoe. Zijn nieuwste film Le passé werd vlak na de eerste vertoning in Cannes al bekroond met een prijs voor hoofdrolspeelster Bérénice Bejo (The Artist).

In Le passé wordt het verleden opgerakeld als Ahmad vanuit Teheran op verzoek van zijn ex terugkomt naar Parijs om de scheiding definitief te maken. De thuiskomst is ietwat vreemd: Marie heeft een nieuwe liefde (Tahar Rahim) die met zijn zoontje bij haar is ingetrokken. Haar jongste dochter vindt het wel gezellig met haar nieuwe stiefbroertje, maar puberdochter Lucie is onhandelbaar geworden. Zij kan niet leven met het feit dat haar moeder een nieuw leven begint met Samir, terwijl zijn vrouw na een mislukte zelfmoordpoging in coma ligt. Niet echt een warm welkom dus. Regisseur Farhadi, die zich nu wel bij de groten mag scharen, ontrafelt op meesterlijke wijze het geheim dat zwaar rust op Marie’s nieuwe samengestelde gezin.

Internet Movie Database
Recensies internationaal
Filmkrant

Le passé
Frankrijk 2013, Frans/Farsi gesproken
Regie: Asghar Farhadi
Scenario: Asghar Farhadi, Massoumeh Lahidji
Camera: Mahmoud Kalari
Montage: Juliette Welfling
Art direction: Claude Lenoir
Muziek: Evgueni Galperine, Youli Galperine
Acteurs: Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa
Speelduur: 130 minuten

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2013 Cinema Paradiso.