Na La grande bellezza scoort meesterfilmer Paulo Sorrentino opnieuw een voltreffer met een Engels gesproken maar thematisch sterk verwante prachtfilm. Ditmaal draait het niet om één oudere kunstenaar die terend op oude successen commentaar levert op alles en iedereen, maar zijn het er twee.

Michael Caine en Harvey Keitel spelen een componist/dirigent en filmregisseur, tijdens hun verblijf in een Zwitsers resort waar ze op decadente wijze verwend worden. De kogelronde voetballer Diego Maradona is een van de andere gasten. Fred Ballinger (Caine) is nadrukkelijk kunstenaar in ruste. Hij vindt het erg vervelend steeds maar geassocieerd te worden met zijn successtuk, Simple Songs (speciaal voor de film gecomponeerd door David Lang). Voor geen geld neemt Fred de baton weer ter hand. Regisseur Mick Boyle (Keitel) echter, is altijd bezig aan nieuwe filmprojecten. Dat zijn gloriedagen achter hem liggen weigert hij te accepteren.

Youth is een ongelofelijk rijke film die via hoogst originele, soms humoristisch beelden diep graaft in de menselijke ziel. Centraal staat de verhouding tussen jeugd en ouderdom, hoe onlosmakelijk mensen verbonden blijven met de jeugd, ook als ze ouder worden. De fase van volwassenheid lijken we tegenwoordig over te slaan en bejaarden zijn net pubers.

Bergen op Zoom

  • zo 17 apr 2016, 00:00 uur
  • vr 22 apr 2016, 00:00 uur

Roosendaal

  • do 23 jun 2016, 00:00 uur

Etten-Leur

  • ma 17 apr 2017, 00:00 uur
  • wo 17 apr 2019, 00:00 uur
  • vr 17 apr 2020, 00:00 uur


Italië/GB/Fr/Zwitserland 2015, Engels

Regie: Paolo Sorrentino

Scenario: Paolo Sorrentino

Met: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda, Mark Kozelek, Robert Seethaler

Speelduur: 118 minuten


IMDB

Recensies