Coney Island, jaren 50. Generaties New Yorkers van alle rangen en standen zoeken hier hun vertier. Aan het strand, op de boulevards of in de talloze kermisattracties. Een perfecte plaats om je te ontspannen, maar ook om onder te duiken.

Na een vlucht voor haar foute man keert Carolina, jong en blond, er terug op het ouderlijk nest, een idyllisch huisje in de schaduw van het iconische reuzenrad “Wonder Wheel”. Vader Humpty (Jim Belushi), de alcoholische beheerder van de carrousel, woont er met Ginny (Kate Winslet), een altijd chagrijnige ex-actrice, nu serveerster in een visrestaurant. Humpty knapt helemaal op door de terugkomst van zijn dochter, terwijl Ginny haar zinnen zet op Mickey (Justin Timberlake), een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden.

Wonder Wheel is een lichtvoetige variant op een Grieks drama, een rollercoaster van dwaze verwikkelingen, passie en verraad. De gelauwerde cameraman Vittorio Storaro maakte er een prachtig plaatje van met opvallend gebruik van kleur en lichtval.

— NRC
"vertrouwde Allen-ingrediënten als een liefdesdriehoek, leugens en een daad die moreel gezien niet in de haak is"

— Trouw
"Met 'Wonder Wheel' keert Woody Allen niet alleen terug naar het tijdperk van zijn jeugd, maar ook naar het begin van zijn illustere carrière als een van Amerika's meest productieve en eigengereide filmmakers."

— de Filmkrant
"Miserabele levens in een pretpark en een voormalig actrice die gevangen zit in de rol van haar leven. Controversieel of niet, Allen is terug."

Bergen op Zoom

  • zo 11 mrt 2018, 18:45 uur
  • ma 12 mrt 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 14 mrt 2018, 20:30 uur


VS 2017, Engels

Regie: Woody Allen

Scenario: Woody Allen

Met: Kate Winslet, Jim Belushi, Juno Temple, Justin Timberlake

Speelduur: 101 minuten


IMDB

Officiële website