Wegens succes terug: de prachtige nieuwe film van Florian Henckel von Donnersmarck (de maker van Das Leben der Anderen). Werk ohne Autor is het wonderlijke levensverhaal van schilder Kurt (gebaseerd op Gerhard Richter, gespeeld door Tom Schilling), dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de recente Duitse geschiedenis. De oorlog, beleefd als kind, de liefde voor Elisabeth (Paula Beer), een opleiding tot kunstenaar in de DDR, en dan de bevrijding in de Bondsrepubliek in de jaren ‘60. Een centrale rol in het leven van Kurt speelt gynaecoloog professor Seeband (Sebastian Koch), een trotse man met een besmet verleden. Wegens de lengte van de film beginnen we om 19.30 uur.

— BN de Stem
"Een fascinerend en verscheurd tijdsbeeld dat de volle drie uur speelduur boeit."

— de Volkskrant
"Het drie uur lange epos over drie decennia Duitse geschiedenis verveelt geen moment."

— de Telegraaf
“weet de Duitse filmmaker wederom gitzwarte bladzijden uit zijn vaderlandse geschiedenis op meesterlijke wijze te combineren met een intiem drama”

— NRC
"Een epos over oorlog en Koude Oorlog, Duitse kunst, verdringen en wegkijken. Florian Henckel von Donnersmarcks ambitie is niet gering in Werk ohne Autor, een epos gebaseerd op het leven van schilder Gerhard Richter."

— VPRO Cinema
"Soepel en indringend verteld"

Bergen op Zoom

  • ma 13 mei 2019, 19:30 uur
  • di 14 mei 2019, 19:30 uur

Roosendaal

  • wo 15 mei 2019, 19:30 uur

Etten-Leur

  • wo 15 mei 2019, 19:30 uur


Duitsland 2018, Duits, Russisch

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck

Scenario: Florian Henckel von Donnersmarck

Met: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer

Speelduur: 188 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website