Una was dertien toen ze met de veel oudere buurman Ray van huis wegliep. Het leidde tot een gevangenisstraf voor Ray. Vijftien jaar later gaat Una alsnog verhaal halen bij Ray, die inmiddels onder een andere naam een nieuw bestaan heeft opgebouwd. Ze wil eindelijk wel eens antwoorden op de vragen die haar al zo lang bezighouden, maar dat gaat niet zonder dat alle ingewikkelde gevoelens van destijds weer bovenkomen.

Rooney Mara is geweldig als de volwassen Una en theaterregisseur Benedict Andrews debuteert overtuigend met deze verfilming van het toneelstuk Blackbird, geschreven en voor film bewerkt door David Harrower.

— VPRO Cinema
"Stokes als de dertienjarige Una en Mendelsohn als Ray/Pete zijn fantastisch, maar de film is van Rooney Mara als de gebroken Una, die eindelijk antwoorden wil op vragen die al jaren aan haar vreten. Indrukwekkend filmdebuut."

— de Filmkrant
"Daarmee raakt Una aan wat Thomas Vinterberg laat zien in Jagten. We leven in een tijd waarin de angst voor pedofilie zo extreem is, dat hetzes op de loer liggen."

— de Volkskrant
"Sprankelend acteerwerk maakt van Una zelfverzekerde debuutfilm."

— Filmtotaal
"Seksueel misbruik is een moeilijk onderwerp voor een film en voor veel mensen zal het hierdoor geen fijne kijkervaring vormen. Maar door de kwaliteit van de acteurs en de manier waarop de hele speelduur steeds meer lagen zich ontvouwen, is het meer dan de moeite waard. Het resultaat is een gewaagde film, die je na het kijken nog lang bijblijft."

Bergen op Zoom

  • zo 3 sep 2017, 18:45 uur
  • di 5 sep 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 31 aug 2017, 20:30 uur

Etten-Leur

  • wo 6 sep 2017, 20:30 uur


VK 2016, Engels

Regie: Benedict Andrews

Scenario: David Harrower, gebaseerd op zijn toneelstuk Blackbird

Met: Ruby Stokes, Rooney Mara, David Shields

Speelduur: 94 minuten


IMDB