Een blik op oude nieuwsbeelden waarop te zien is dat Leslie een flink bedrag in een loterij wint, maakt al direct het volgende duidelijk: ze houdt zielsveel van haar zoon en ze is een feestbeest. Maar met geld omgaan kan ze niet, want al snel heeft ze alles verbrast, heeft ze een drankverslaving en geen dak meer boven haar hoofd. In het diepst van die ellende wordt haar dan één kans geboden.

Scriptschrijver Ryan Binaco baseerde de film losjes op het leven van zijn eigen moeder. Dat is te zien, want de liefde schijnt door alle scènes heen. Andrea Riseborough kreeg voor haar magnifieke vertolking een Oscarnominatie.

— Trouw
"De film heeft gelukkig geen tijd voor clichés, zoals mannen die misbruik van haar maken als ze weer ladderzat in een kroeg zit. Die dingen gebeuren in realiteit natuurlijk dagelijks, maar deze film is meer geïnteresseerd in Leslies karakter, haar gedachten, haar verdriet en haar twijfels."

— de Volkskrant
"Riseborough kruipt volledig in haar rauwe en grillige vertolking: ook de pijn onder Leslies venijnige uitbarstingen wordt voelbaar."

— VPRO Cinema
"De Britse actrice Andrea Riseborough (1981) is volstrekt geloofwaardig als de verwelkte Leslie, wat haar Oscarnominatie voor beste actrice opleverde. Geschreven door Ryan Binaco, zelf zoon van een alcoholverslaafde moeder."

Bergen op Zoom

  • zo 21 mei 2023, 18:45 uur
  • ma 22 mei 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 24 mei 2023, 20:30 uur


VS 2022, Engels

Regie: Michael Morris

Scenario: Ryan Binaco

Met: Andrea Riseborough, Marc Maron, Allison Janney

Speelduur: 120 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website