Heel veel duidelijker had de titel van deze film niet kunnen zijn. Zeven maanden na de ontvoering en moord op haar dochter Angela besluit Mildred Hayes, gespeeld door een fabuleuze Frances McDormand, drie grote reclameborden langs de weg te beplakken. Mildred is zowel wanhopig als woedend over het feit dat er nog niemand is opgepakt in de moordzaak van haar dochter en ze probeert op deze manier de aandacht van Chief Willoughby (Woody Harrelson) te trekken. Niet geheel onverwachts zorgen de drie borden voor de nodige ophef binnen het politiekorps, ook bij de racistische politieagent Dixon (een fantastische Sam Rockwell) en binnen de kortste keren wordt zelfs het hele dorp betrokken in een gewelddadige strijd om gerechtigheid.

Hoewel de titel redelijk wat weggeeft, zit deze film vol onvoorspelbare karakters en plotwendingen. Met het vlijmscherpe, doch ietwat grove script weet regisseur Martin McDonagh (In Bruges) op een duistere manier haarfijn de grenzen tussen komedie en tragedie op te zoeken. Three Billboards won, geheel terecht, vier Golden Globes waaronder die voor beste film en beste script.

— de Volkskrant
"Een western die laat zien hoe onrecht nietsontziende woede kan ontketenen, past perfect bij deze tijd. De harde humor van McDonagh en de komische timing van de acteurs maken het compleet."

— de Filmkrant
"'All this anger just begets more anger', zegt iemand, en dat is waar de film om draait: hoe een gebrek aan gerechtigheid leidt tot woede, en hoe die woede vervolgens de gerechtigheid onmogelijk maakt."

— Trouw
"een donker en komisch drama"

— VPRO Cinema
"Three Billboards voelt als een western, maar dan zonder de zwarte en witte hoeden. De moeder is niet alleen goed, de sheriff niet alleen slecht. En dat geldt voor alle, goed uitgetekende personages. Komisch en tragisch tegelijk, met onvergetelijke, messcherpe dialogen"

— NRC
"Je vergeet soms bijna dat Three Billboards ook een hartverscheurend portret is van een ouder in rouw. Een vrouw die daardoor ook vergeet om verder te kijken dan haar neus lang is. En zo blijft niemand gespaard. Er broeit en borrelt van alles onder de oppervlakte. Mede daardoor blijft de film subversief: we leven in beklemmende tijden."

Bergen op Zoom

  • zo 18 mrt 2018, 11:15 uur
  • zo 18 mrt 2018, 18:45 uur
  • ma 19 mrt 2018, 20:30 uur
  • di 20 mrt 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 15 mrt 2018, 20:30 uur
  • zo 18 mrt 2018, 11:15 uur
  • wo 21 mrt 2018, 20:30 uur

Etten-Leur

  • zo 18 mrt 2018, 11:15 uur
  • wo 21 mrt 2018, 20:30 uur


VS 2017, Engels

Regie: Martin McDonagh

Scenario: Martin McDonagh

Met: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell

Speelduur: 115 minuten


IMDB

Officiƫle website