Wij zijn dol op Wes Anderson. U weet wel, van The Grand Budapest Hotel, Animal Kingdom, Fantastic Mr. Fox en veel meer. De typische, vaak met nostalgische animatie versierde symmetrische vormgeving, vol absurde grappen en wendingen, toont een geheel eigen, nergens mee te vergelijken blik op de wereld. Altijd aanleiding voor niet te bedwingen gezichtsexpressies, variërend van glim- tot schaterlach. Heerlijk en briljant.

The French Dispatch is misschien wel zijn beste tot nu toe. De titel slaat op een op The New Yorker lijkend tijdschrift in de fictieve Franse stad Ennui-sur-Blasé. Hoofdredacteur Arthur Howitzer Jr (Bill Murray) is overleden en dat betekent het eind van het blad. Er wordt nog een laatste editie samengesteld met enkele verhalen. Daarmee nemen de kunstcriticus (Tilda Swinton), de politiek verslaggever (Frances McDormand) en de restaurantcriticus (Jeffrey Wright), die in een bizar misdaadverhaal terecht komt, ieder een deel voor hun rekening. Het is te veel om allemaal uit te leggen. Laat u overspoelen door de visuele overvloed van de geniale Wes Anderson.

— NRC
"Een hommage aan Frankrijk én aan The New Yorker. De film is een soort tijdschrift met necrologie, reisverslag en drie lange verhalen. Bewonderenswaardig."

— Trouw
"Met zijn tiende film brengt Anderson een liefdevolle ode aan literaire journalisten en illustrators van verhalen die niet zozeer nieuwswaardig, als wel zeer vertel- en lezenswaardig zijn."

— de Volkskrant
"Er valt eindeloos veel te bewonderen aan Wes Andersons fijn gestileerde miniwereldjes."

Bergen op Zoom

  • zo 19 dec 2021, 18:45 uur
  • ma 20 dec 2021, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 22 dec 2021, 20:30 uur


VS, Duitsland 2020, Engels

Regie: Wes Anderson

Scenario: Wes Anderson

Met: Benicio Del Toro, Frances McDormand, Léa Seydoux, Mathieu Amalric, Christoph Waltz, Adrien Brody, Timothée Chalamet, Tilda Swinton, Anjelica Huston, Lyna Khoudri

Speelduur: 108 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website