Een vrouw bevalt precies op het moment dat Londen wordt getijsterd door een enorme overstroming. De stad moet worden ontruimd. Met haar partner en baby Zeb (het enige personage in de film met een naam) gaat ze eerst naar familie en daarna naar een vluchtelingenkamp. Daar worden alleen vrouwen en kinderen toegelaten, waardoor ze haar man uit het oog verliest. De situatie is grimmig en ze ziet zich genoodzaakt met Zeb verder het Britse platteland in te trekken.

Deze verfilming van het boek Het eind is ons begin van Megan Hunter wijkt sterk af van gebruikelijke rampenfilms. De aandacht gaat volledig naar de door Jodie Comer geweldig gespeelde hoofdpersoon – al zijn er ook mooie rollen van Joel Fry en Benedict Cumberbatch. Over oorzaken en ontwikkeling van de ramp hoor je weinig – je leeft helemaal mee met de door pure overlevingsdrang gedreven vrouw.

— de Volkskrant
"Terwijl rampenfilms vaak groot, grootser, grootst zijn, houden regisseur Belo en Comer alles juist aangenaam klein en intiem. Die aanpak werkt voortreffelijk en maakt de overlevingsstrijd van Mother uitermate invoelbaar."

— Trouw
"Een intelligente en intieme vertelling over moederschap." "Water stroomt, kolkt, golft, klotst. Precies op het moment dat haar vliezen breken, komt Londen onder water te staan. Het is adembenemend hoe vruchtwater en overtollige regen visueel verbonden raken aan het begin van The End We Start From."

Bergen op Zoom

  • vr 23 aug 2024, 16:00 uur
  • zo 25 aug 2024, 18:45 uur
  • ma 26 aug 2024, 20:00 uur

Roosendaal

  • vr 23 aug 2024, 16:00 uur
  • wo 28 aug 2024, 20:00 uur


VK 2023, Engels

Regie: Mahalia Belo

Scenario: Alice Birch, naar boek van Megan Hunter

Met: Jodie Comer, Benedict Cumberbatch, Katherine Waterston, Mark Strong, Joel Fry, Gina McKee

Speelduur: 103 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiƫle website