De arthousehit van deze zomer was The Big Sick, door de pers unaniem aanbevolen als de beste romantische komedie in jaren. Zoals het een goede romcom betaamt, begint The Big Sick met een ‘boy meets girl story’: de Pakistaanse Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) worden na een one-night stand hopeloos verliefd. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn relatie voor zijn traditionele ouders die hem onvermoeibaar aan Pakistaanse meisjes proberen te koppelen. Zodra Emily hierachter komt, zet ze Kumail resoluut aan de kant. Maar dan wordt Emily ziek: ze belandt in een coma en Kumail wijkt niet van haar bed. Tot Emily’s ouders (Ray Romano en Holly Hunter) voor zijn neus staan, en die zijn niet voor de poes!

The Big Sick is een heerlijk verhaal dat ook nog eens waargebeurd is: Kumail Nanjiani en Emily Gordon schreven het scenario zelf, met wat hulp van comedykoning Judd Apatow (Girls, Bridesmaids, Trainwreck). Aanrader!

— NRC
"De beste romantische komedie in jaren is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis die de scenarioschrijvers van The Big Sick overkwam. Dit geeft alles een groot gevoel van authenticiteit en zorgt bovendien voor een originele plot - zeer welkom in het voorspelbare genre van de romkom."

— Het Parool
"Acteur Kumail Nanjiani weet in bijna elke scène van The Big Sick een uitstekend evenwicht te vinden tussen komedie en drama."

— de Volkskrant
"Een prachtige hedendaagse romantische komedie."

Bergen op Zoom

  • zo 1 okt 2017, 11:15 uur
  • di 3 okt 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 28 sep 2017, 20:30 uur
  • zo 1 okt 2017, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 1 okt 2017, 11:15 uur
  • wo 4 okt 2017, 20:30 uur


VS 2017, Engels, Urdu

Regie: Michael Showalter

Scenario: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani

Met: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter

Speelduur: 119 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies