Een onbezorgde dag van drie jonge surfers wordt een drama. Een ongeluk leidt tot de hersendood van tiener Simon. Maar wat voor de één onnoemelijk verdriet is, betekent voor een ander nieuw leven.

In een tijdsspanne van 24 uur volgen we een donorhart en alles wat daarbij komt kijken: de artsen die de geschokte ouders van de jongen inlichten en het onderwerp orgaandonatie ter sprake brengen, de keuze voor een ontvanger, de operatie met het finale afscheid, het transport en, uiteindelijk, de eerste klop in een ander lichaam.
Gebaseerd op het met de Booker Prize bekroonde boek De levenden herstellen van Maylis de Kerangal. Een prachtige en integere film die recht naar het hart gaat.

— Trouw
'Heel bijzonder, hoe dit ultra-realistische drama een bijna metafysische kracht uitstraalt. 'Réparer les Vivants' gaat over het hart in al zijn verschijningsvormen, dus ook en vooral over de liefde.'

— de Volkskrant
'De muziek van Alexandre Desplat ondersteunt het verhaal als een hartslag, en ook de acteurs leveren precisiewerk. In alle opzichten is dit een ensemblefilm: samenspel en saamhorigheid vormen zowel de basis als de overtuigende boodschap.'

Bergen op Zoom

  • zo 7 mei 2017, 11:15 uur
  • ma 8 mei 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 10 mei 2017, 20:30 uur


Frankrijk / België 2016, Frans

Regie: Katell Quillévéré

Scenario: Katell Quillévéré, Gilles Taurand, naar boek van Maylis De Kerangal

Met: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval |

Speelduur: 103 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies