1997. Een groepsreis naar Frankrijk, Parijs. Met de bus vanuit Jutland, Denemarken. Onder de reizigers Vagn en Ellen èn Ellens zus Inger (Sofie Gråbøl). De schizofrene Inger verblijft al jaren in een instelling. Ze heeft vroeger in de Franse hoofdstad gewoond en zou dolgraag nog eens teruggaan.

Geen gemakkelijke opgave voor zus en zwager, want Inger zet tijdens de lange rit geregeld de boel op stelten. Bovendien blijkt ze een eigen geheime agenda te hebben.

Sofie Gråbøl (The Killing) speelt de rol van haar leven in deze heerlijke road movie. Wegens groot succes afgelopen najaar vertonen we Rose graag nog een keer.

— Nederlands Dagblad
“Rose schotelt je een feelgood-verhaal voor zonder te verhullen dat Ingers leven bepaald niet eenvoudig is. Het zoekt alleen in de zwaarte van het bestaan naar dat wat bemoedigend en hoopvol is en dat levert een heerlijke film op.”

— de Telegraaf
“Verder toont het warme, menselijke en soms hilarisch ongemakkelijke Rose dat geluk kan schuilen in heel kleine stapjes vooruit.”

— Filmtotaal
“Het sterke aan Rose is dat het een film van nuances is.” “Dit is een film waar je naartoe kunt voor een warme glimlach, maar waarbij je je ook niet verveelt als je behoefte hebt aan wat meer diepte.”

— NRC
“Hoofdrolspeelster Gråbøl, vooral bekend als kille truienkoningin Sarah Lund uit hitserie The Killing, voorziet Inger respectvol van de juiste charme.” “Als feelgoodmovie en eenvoudig pleidooi voor meer compassie jegens ‘de ander’ schiet Rose raak”

— de Volkskrant
“Het hart zit overduidelijk op de juiste plek.”

Bergen op Zoom

  • zo 19 feb 2023, 11:15 uur
  • di 21 feb 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 16 feb 2023, 20:30 uur
  • zo 19 feb 2023, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 19 feb 2023, 11:15 uur
  • wo 22 feb 2023, 20:30 uur


Denemarken 2022, Deens

Regie: Niels Arden Oplev

Scenario: Niels Arden Oplev

Met: Anders W. Berthelsen, Garance Chansigaud, Lene Maria Christensen

Speelduur: 106 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website